logo
Arhiva Reviste
Parteneri
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul ResurseSpirituale.ro pentru a afla cele mai recente aparitii.

E-mail:
 

RS22: Biserica sanatoasa 2009


Nr.descarcari: 1707

Descriere

Slujitorii intre a li se aduce jertfe si a fi jertfiti
Cartea Faptele Apostolilor capitolul 14 începând cu versetul 8 ne prezintă echipa de slujitori, Pavel și Barnaba, în două ipostaze absolut contradictorii.
După ce Dumnezeu îi folosește în mod deosebit în vindecarea ologului din Listra, mulțimea entuziasmată în aclamale dă nume de zei și cu mare greutate este oprită să nu le aducă jertfe (v. 18).
În versetul imediat următor aflăm că în urma unor informații pe care le aduc niște iudei din Antiohia și Iconia, exact în același loc, aceiași oameni, la foarte scurt timp după prima experiență, îi împroașcă cu pietre și Pavel este târât afară din cetate aproape mort.
Chiar dacă această publicație se adresează în primul rând slujitorilor, cred că este important să știm care sunt așteptările Domnului vizavi de biserică în ceea ce privește slujitorii ei, pentru că adesea în viața de slujire ni se întâmplă să fim într-una din cele două posturi extreme în care s-au găsit Barnaba și Pavel; acum să fim pe culmi, aclamați și foarte curând după aceea împroșcați cu pietre. Cred că este de datoria noastră să învățăm bisericile cum să se relaționeze la slujitorii lor. Iată câteva din lucrurile pe care biserica trebuie să le facă:

1 Să se roage pentru slujitorii ei. Este interesant felul în care marele predicator Pavel conștientizează nevoia de a fi ajutat în rugăciune și le scria celor din Efes: „Faceți în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni și cereri. Vegheați la aceasta, cu toată stăruința, și rugăciune pentru toți sfinții, și pentru mine, ca, ori de câte ori îmi deschid gura, să mi se dea cuvânt, ca să fac cunoscut cu îndrăzneală, cum trebuie să vorbesc” (Efeseni 6-18, 19).

2 Biserica este chemată să-și respecte și să-și asculte slujitorii. În 1 Timotei 5:17, Cuvântul lui Dumnezeu spune: „Presbiterii care cârmuiesc bine, să fie învredniciți de îndoită cinste, mai ales cei ce se ostenesc cu propovăduirea și cu învățătura, pe care o dau altora”.

3 Nu în ultimul rând, Sfânta Scriptură ne învață că este de datoria bisericii să-i susțină și material pe cei care ostenesc în lucrare. Apostolul Pavel scrie în Galateni 6:6: „Cine primește învățătura în Cuvânt, să facă parte din toate bunurile lui și celui ce-i învață”.

Ne rugăm ca și acest număr al revistei „Resurse spirituale” să fie deopotrivă o binecuvântare pentru slujitori și bisericile pe care le slujesc.

Pastor Ioan Bogdan

Cuprins
Biserica sănătoasă: Un angajament pentru a avea relații caracterizate de dragoste și purtare de grija, de Pablo Polishuk

Minimalizarea nepotrivirii prin construirea de comunitati sanatoase de credinciosi, de Gary R. Allen
Ajutand pe cei care se lupta cu dependenta, de Larry E. Hazelbaker
Caractere: folosind darurile lui Dumnezeu, de Clayde W. Harvey
Cum sa te indragostesti de biserica ta?, de Neil B. Wiseman
D. L. Moody si evanghelizarea in masa a secolui al 19-lea, de William Farley
Sfarsit glorios, de George O. Wood

Carti recomandate

Fiii ratacitori si cei ce ii iubesc Ruth Bell Graham

 

Un cuplu dupa inima lui Dumnezeu Elizabeth George, Jim George

 

Uneori castigi alteori inveti: Cum sa transformi un esec intr-un castig John C. Maxwell

 

Pantec fara prunc, suflet incercat Marlo Schalesky

 

Biblia de studiu pentru copii - Coperta cartonata Life Publishers

 

Un tanar dupa inima lui Dumnezeu Jim George

 

Puterea rugaciunii de a schimba casnicia ta Stormie Omartian

 

Cum sa slabesti sanatos Gary Smalley

 

Faptele apostolilor Stanley Horton

 

O fata dupa inima lui Dumnezeu Elizabeth George

 

Biblia de studiu pentru o viata deplina, Editie lux-Coperta piele neagra, auriu, index de cautare, fermoar Life

 

Cu capul in nori Karen Witemeyer