logo
Arhiva Reviste
Parteneri
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul ResurseSpirituale.ro pentru a afla cele mai recente aparitii.

E-mail:
 

RS4: Trezirea spirituala 1998


Nr.descarcari: 2364

Descriere

In Romania Miscarea Penticostala a inceput in anul 1922, in judetul Arad, comuna Paulis. Aceasta lucrare a capatat o amploare la care nu se astepta nimeni, pentru ca autorul acestei lucrari era direct Duhul Sfant.
In cadrul Miscarii Penticostale Dumnezeu a folosit ca instrumente de lucru doi tarani simpli, dar sinceri, care Il cautau pe Dumnezeu cu toata sinceritatea, iar Dumnezeu a raspuns dorintelor sincere cu semne, minuni si botezuri cu Duhul Sfant. Numele acestora credinciosi era Bradin Gheorghe si Persida.
Din analiza evolutiei penticostalismului in Romania se poate consta ca tot la zece ani numarul credinciosilor penticostali s-a dublat. Daca in anul 1922 in Romania erau doar doi crestini penticostali, astazi numarul credinciosilor a ajuns (cu copii cu tot) la circa 500.000 si 2.132 biserici penticostale.
Putem spune, asa cum scrie in cartea Faptele Apostolilor 9:31: “Biserica se bucura de pace in toata Iudea, Galilea si Samaria, se intarea sufleteste, si cu ajutorul Duhul Sfant se inmultea”.
Succesul deosebit inregistrat de Miscarea Penticostala pe teritoriul Romaniei in cei 76 de ani de existenta se datoreaza in primul rand faptului ca Duhul Sfant este autorul direct a ceea ce fiecare dintre noi putem vedea in zilele pe care le traim, iar apoi si principiile dogmatice pe care Biserica penticostala si le-a insusit, au ajutat mult la cresterea ei.
Invatatura apostolilor, legatura frateasca, frangerea painii (Cina Domnului) si viata de rugaciune, prezentate in cartea Faptele Apostolilor 2:42, urmate de modestie, unitate si, in mod special, experienta botezului cu Duhul Sfant (Faptele Apostolilor
2:1-21) si practicarea darurilor Duhului Sfant revelate de Dumnezeu apostolului Pavel in 1 Corinteni 12:1-11 au condus la mari treziri spirituale in sanul Bisericii Penticostale din Romania.
Astazi avem in tara peste patru sute de pastori, circa sapte sute de prezbiteri si opt sute cincizeci de diaconi, care toti impreuna formeaza familia slujitorilor lui Dumnezeu in tara noastra.
In Romania avem opt comunitati religioase, patru licee penticostale, doua scoli postliceale, un institut teologic pastoral si o facultate de teologie-litere, in care tinerii nostri au posibilitatea sa se pregateasca pentru slujire.
Mai multe reviste de mare tiraj fac ca Vestea Buna a Evangheliei sa ajunga la toti cei dornici.
Prin Alianta Evanghelica, impreuna cu alte confesiuni religioase transmitem mesaje evanghelice pe sase posturi de radio, iar local in unele orase folosim pentru aceasta si televiziunea.
In urma marilor treziri Dumnezeu ne-a binecuvantat si cu oportunitati pentru a fi cat mai folositori la secerisul Domnului.
Dupa 76 ani de penticostalim in Romania, uitandu-ne inapoi la toate binecuvantarile si la toate realiza rile nu putem zice decat: “Nu noua, Doamne, nu noua, ci Numelui Tau da slava, pentru bunatatea Ta, pentru credinciosia Ta!”
 
Pastor Rivis-Tipei Pavel,
Presedintele Uniunii Penticostale din Romania
 

CUPRINS

Ce este trezirea? - Robert E. Coleman 
Mai mult decat o binecuvantare personala, trezirea spirituala ii face pe barbati si pe femei partasi vietii lui Dumnezeu si elimina fatarnicia unei religii superficiale.

Semnele trezirii spirituale - Tom Phillips
Convingerea de pacat, marturisirea pacatelor si intoarcerea la Hristos reprezinta lucrarea Duhului Sfant care ne poate duce spre prima mare trezire spirituala din Statele Unite in ultimii 130 de ani.

Trezirea spirituala acum - Thomas E. Trask
Interviu cu Thomas E. Trask, Superintendentul General al organizatiei Assemblies of God, Statele Unite ale Americii.

Importanta cruciala a rugaciunii in marile treziri - Lewis A. Drommond
Relatari pline de inspiratie din marile treziri spirituale din trecut constiruie temelia pentru invatatura privitoare la rugaciunea pentru trezire si suveranitatea lui Dumnezeu. Fara rugaciune nu exista trezire. Multa rugaciune aduce mari binecuvantari.

Si El a dat pastori - James K. Bridges
Pastorii [pastorii] sunt darul lui Dumnezeu pentru Biserica avand rolul de modele, protectori si cei care se ingrijesc de turma. Ei sunt responsabili pentru invatatura sanatoasa, credinta sanatoasa si vorbirea sanatoasa din viata turmei.

Unelte pentru lucratori

Schite de predica

 

Carti recomandate

Fiii ratacitori si cei ce ii iubesc Ruth Bell Graham

 

Un cuplu dupa inima lui Dumnezeu Elizabeth George, Jim George

 

Uneori castigi alteori inveti: Cum sa transformi un esec intr-un castig John C. Maxwell

 

Pantec fara prunc, suflet incercat Marlo Schalesky

 

Biblia de studiu pentru copii - Coperta cartonata Life Publishers

 

Un tanar dupa inima lui Dumnezeu Jim George

 

Puterea rugaciunii de a schimba casnicia ta Stormie Omartian

 

Cum sa slabesti sanatos Gary Smalley

 

Faptele apostolilor Stanley Horton

 

O fata dupa inima lui Dumnezeu Elizabeth George

 

Biblia de studiu pentru o viata deplina, Editie lux-Coperta piele neagra, auriu, index de cautare, fermoar Life

 

Cu capul in nori Karen Witemeyer