logo
Arhiva Reviste
Parteneri
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul ResurseSpirituale.ro pentru a afla cele mai recente aparitii.

E-mail:
 

RS5: Viata personala a lucratorului 1999


Nr.descarcari: 2321

Descriere

Proorocii Vechiului Testament isi marcau adeseori mesajul cu expresii ca: “Domnul mi-a vorbit”, “Cuvantul Domnului mi-a vorbit” sau “Asa vorbeste Domnul!”
De unde au cunoscut oamenii lui Dumnezeu ca El era cel ce le vorbea? Cum putem cunoaste noi?
Multi nu se obosesc cu asa ceva, ba chiar ii condamna pe cei ce doresc sa inteleaga mai bine: “Nu ai destula credinta”, spun acestia. Dumnezeu insa vrea sa cladeasca relatia noastra cu El pe o baza solida–o cunoastere reciproca si profunda.
Noi avem nevoie de o cunoastere directa a lui Dumnezeu, diferita de cunoasterea obtinuta prin intermediul altora. Si aceasta cu atat mai mult cu cat suntem avertizati ca diavolul este un inselator iscusit care, pentru a-si atinge scopurile, se preface chiar si in inger de lumina.
De ce nu cunosc oamenii, chiar si multi crestini, vocea lui Dumnezeu? Iata cateva raspunsuri posibile:
Mai intai, fiindca ei nu vorbesc cu El. Vrei sa cunosti vocea lui Dumnezeu? Vorbeste mai des cu El, stai mai mult timp in prezenta Lui. Cere-I sfaturi, solutii, spune-I ce te framanta, iar apoi asteapta-te sa-ti raspunda. Daca nu astepti raspunsul, s-ar putea sa nu-l intelegi.
Asa cum incepem sa recunoastem vocea celor apropiati, chiar in soapta sau la telefon, vom incepe sa recunoastem vocea Lui. Ca si criterii de verificare vom incerca sa vedem daca raspunsul primit aduce slava Domnului sau oamenilor, aduce pace sau tulburare, rupe sau nu lantul urii si al poftelor firii.
Al doilea motiv este ca nu-L cunoastem pe Dumnezeu in asa masura incat multe din actiunile Sale sa devina previzibile.
Avraam, care era prietenul lui Dumnezeu, I-a spus-o direct: “Daca spui ca vrei sa nimicesti pe cel bun impreuna cu cel rau, afla ca eu nu Te recunosc in aceasta decizie. Nu este stilul Tau. Sa nu-mi spui ca vei face asa ceva.” Avraam incepe sa mijloceasca pentru Sodoma si Gomora, bazat pe o solida cunoastere a naturii divine. El stia ca are mari sanse de izbanda, fiindca avea de-a face cu un Dumnezeu drept.
Ce stim noi despre Dumnezeu? Il recunoastem din stilul Lui? Pasionatii de muzica, de poezie sau ai altor arte, pot deslusi “amprenta” autorului intr-o opera cu care nu s-au mai intalnit (pierduta sau nepublicata). Ei pot afirma cu competenta si cu o
mare probabilitate daca opera respectiva apartine sau nu unui anumit autor. De ce? Pentru ca au studiat celelalte opere ale acestuia si au ajuns sa-i recunoasca stilul inconfundabil.
Care sunt “celelalte opere” care ne ajuta sa-L identificam cu precizie pe Dumnezeu ca Autor? Cea mai insemnata parte a revelatiei Lui pentru noi, oamenii, este Scriptura, Cuvantul inspirat al lui Dumnezeu. Daca nu cunosti Biblia, cunostintele tale despre Dumnezeu sunt superficiale. Dumnezeu nu Se reveleaza in prezent intr-un mod care sa contrazica Scriptura, pentru ca “El este acelasi, ieri, astazi si in
veci”. Chiar daca vrei, nu poti sa fii mai spiritual decat esti scriptural.
In concluzie, rugaciunea si studiul aprofundat al Scripturii sunt absolut necesare in viata unui lucrator care nu doreste sa fie “un orb calauzind pe alti orbi”. Intr-o biserica sanatoasa, revelatia si descoperirea din partea Domnului se asteapta de la lucratori si nu de la turma.
Pastor Luca Cretan
 
 

CUPRINS

Asculta chemarea la rugaciune - David Yonggi Cho
Pentru ca credinciosii sa-si gaseasca placerea în Dumnezeu si sa umble zilnic în plinatatea Lui, ei trebuie sa aiba un pastor care sa-i conduca la ape de odihna si sa traiasca împreuna cu ei la raul vietii.

Cautarea intimitatii cu Dumnezeu - David Ravenhill
Ti-a furat cumva viata aglomerata de lucrator puterea spirituala? Aici vei gasi pasii necesari pentru restaurarea autoritatii la amvon.

Fara amvon - T. Ray Rachels
Celelalte laturi ale vietii personale a lucratorului contribuie extraordinar de mult la realizarea împlinirii în lucrare.

Studiul personal—coloana vertebrala a unei lucrari publice eficiente - Charles B. Nestor
Mesajul amvonului creste din pepiniera studiului personal.

Toate lucrurile sunt posibile, crede numai! Mostenirea trezirii lui Smith Wigglesworth - Gary B. McGee
O expunere succinta a vietii si lucrarii legendarului Smith Wigglesworth, numit si „Apostolul credintei“.

Ungerea - Douglas A. Oss

Unelte pentru lucratori

Schite de predica

 

Carti recomandate

Fiii ratacitori si cei ce ii iubesc Ruth Bell Graham

 

Un cuplu dupa inima lui Dumnezeu Elizabeth George, Jim George

 

Uneori castigi alteori inveti: Cum sa transformi un esec intr-un castig John C. Maxwell

 

Pantec fara prunc, suflet incercat Marlo Schalesky

 

Biblia de studiu pentru copii - Coperta cartonata Life Publishers

 

Un tanar dupa inima lui Dumnezeu Jim George

 

Puterea rugaciunii de a schimba casnicia ta Stormie Omartian

 

Cum sa slabesti sanatos Gary Smalley

 

Faptele apostolilor Stanley Horton

 

O fata dupa inima lui Dumnezeu Elizabeth George

 

Biblia de studiu pentru o viata deplina, Editie lux-Coperta piele neagra, auriu, index de cautare, fermoar Life

 

Cu capul in nori Karen Witemeyer