logo
Arhiva Reviste
Parteneri
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul ResurseSpirituale.ro pentru a afla cele mai recente aparitii.

E-mail:
 

RS8: Marea trimitere 2000


Nr.descarcari: 2265

Descriere

              Toti cei patru scriitori ai Evangheliilor au avut grija ca cititorii lor sa inteleaga exact despre ce este vorba in lucrarile lor literare. In vremea lor circulau multe relatari false despre Isus din Nazaret, si adevarul despre Elincepea sa fie umbrit de legende, superstitii si erezii. Prin urmare fiecare evanghelist s-a hotarat nu numai sa-si scrie Evanghelia, ci sa si includa o afirmatie clara privitoare la rezultatul preconizat al adevarurilor si faptelor prezentate de ei. De obicei, aceasta formulare clara a scopului evanghelistilor noi numim Marea Trimitere.
                    Marcu spune: „Duceti-va in toata lumea, si propovaduit si Evanghelia la orice faptura“ (Marcu 16:15). Ioan spune: „Cum M-a trimis pe Mine Tatal, asa va trimit si Eu pe voi“ (Ioan 20:21). Apoi il auzim pe Luca facand aceasta afirmatie de doua ori, o data in Evanghelia sa: „Si sa se propovaduiasca tuturor neamurilor, in Numele Lui, pocainta si iertarea pacatelor, incepand din Ierusalim“ (Luca 24:47),
si din nou in prologul cartii Faptele apostolilor, unde scrie: „Ci voi veti primi o putere, cand Se va pogori Duhul Sfant peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudea, in Samaria, si pana la marginile pamantului“ (Fapte 1:8).
In sfarsit, in cea mai citata versiune a Marii Trimiteri, Matei spune: „Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al
Sfantului Duh . . .“ (Matei 28:19).
In ceea ce privesc aceste declaratii, este important atat continutul lor comun, cat si pozitia lor in Evanghelii. In toate cele 4 Evanghelii ele sunt plasate in partea de incheiere a acestora. In cazul Faptelor apostolilor, aceasta apare in partea introductiva, identificand subiectul de care se ocupa cartea in continuare. Este interesant faptul ca toate versiunile acestei declaratii contin direct sau indirect un
mandat, si acest mandat este de a merge. In mod clar, mandatul nostru este sa ducem Evanghelia lui Isus Hristos pana la marginile pamantului, la toate natiunile si la toti oamenii.
Implinim noi acest mandat? In prezent, putem vorbi despre cel putin un miliard de oameni care se identifica ei insisi drept crestini evanghelici (nascuti din nou), si acest numar este in crestere. Inainte de recentul conflict din Kosovo, intre cele doua milioane de locuitori ai acestei provincii existau vreo 5 biserici evanghelice si mai putin de 150 de credinciosi. Insa acum, dupa sfarsitul razboiului, usile s-au deschis si exista peste 500 de credinciosi in peste 30 de biserici. Dumnezeu a schimbat si a folosit spre bine ceea ce satan a vrut sa foloseasca pentru rau! Totusi, exista zone geografice vaste si natiuni si popoare mari care inca nu dispun de o marturie clara a Evangheliei, si multi, multi crestini cred ca Marea Trimitere este pentru altii, nu pentru ei. Daca fac evanghelizare locala, acest fapt ii scuza
intr-un fel de-a se implica in evanghelizarea „marginilor pamantului“. In Romania, Bucurestiul are o biserica evanghelica la 35.000 de locuitori, iar in Constanta situatia este si mai rea. Se poate Isus bucura de aceasta stare de lucruri?
Biserica din Romania arata cu multumire si satisfactie spre progresul formidabil experimentat de Evanghelie incepand din 1989. Este adevarat ca biserica a crescut si ca noi toti trebuie sa ne bucuram. Dar, Marea Trimitere nu face din privirea inapoi la realizarile trecute masura a ceea ce trebuie sa fim noi. Aceasta pune in mod clar in fata noastra provocarea viitorului, si ceea ce mai ramane de facut ca fiind important.
Iata provocarea ce sta in fata noastra: Poate deveni biserica din Romania un partener cu norma intreaga la evanghelizarea lumii asemenea bisericii din Filipi, care a participat la raspandirea Evangheliei „din cea dintai zi pana acum“ (Filipeni 1:5) si a trimis ajutor misionar „odata, si chiar de doua ori [mereu si mereu] (Filipeni 4:16). Cu siguranta ca ea poate, si in mod sigur trebuie sa faca acest lucru, pentru ca Marea Trimitere nu a fost numai pentru primii apostoli, sau numai pentru Biserica primara. Marea Trimitere este pentru Biserica lui Isus Hristos de pretutindeni si din toate timpurile. Aceasta include Romania, si inseamna acum.
Craig Mathison,
Director regional pentru Europa
de Est al lui Assemblies of God, SUA
 
 

CUPRINS

Imbratisand misiunea lui Hristos in lumea noastra - George O. Wood
Responsabilitatea Bisericii se afla intotdeana intre revendicarea lui Hristos din Marea Trimitere si marea Sa asigurare.

Penticostalii: Marturia unei comunitati pline de putere - Douglas P. Petersen
Penticostalii sunt chemati si imputerniciti sa fie oameni ai viiitorului in acest veac.

Mandatul Stapanului: Evanghelizarea celor neevanghelizati - Donald R. Corbin
Semnul distinctiv al penticostalilor este pasiunea lor intensa pentru gasirea celor pierduti – de a-i evangheliza pe cei neevanghelizati de pretutindeni, prin orice mijloace.

Brownsville: Platind pretul trezirii - Thomas E. Trask, John Kilpatrick,Steve Hill, Wayde I. Goodall
Sunt gata bisericile nu numai sa se roage pentru trezirea spirituala, ci si sa plateasca pretul pentru aceasta?

Darurile spirituale in biserica de astazi (Partea 1) - Douglas A. Oss

Schite de predica

Unelte pentru lucratori

Carti recomandate

Fiii ratacitori si cei ce ii iubesc Ruth Bell Graham

 

Un cuplu dupa inima lui Dumnezeu Elizabeth George, Jim George

 

Uneori castigi alteori inveti: Cum sa transformi un esec intr-un castig John C. Maxwell

 

Pantec fara prunc, suflet incercat Marlo Schalesky

 

Biblia de studiu pentru copii - Coperta cartonata Life Publishers

 

Un tanar dupa inima lui Dumnezeu Jim George

 

Puterea rugaciunii de a schimba casnicia ta Stormie Omartian

 

Cum sa slabesti sanatos Gary Smalley

 

Faptele apostolilor Stanley Horton

 

O fata dupa inima lui Dumnezeu Elizabeth George

 

Biblia de studiu pentru o viata deplina, Editie lux-Coperta piele neagra, auriu, index de cautare, fermoar Life

 

Cu capul in nori Karen Witemeyer