logo
Arhiva Reviste
Parteneri
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul ResurseSpirituale.ro pentru a afla cele mai recente aparitii.

E-mail:
 

RS11: Inchinare si lauda 2002


Nr.descarcari: 2586

Descriere

Conducatorii crestini se confrunta continuu cu obligatii si cerinte care pot duce la diferite niveluri de stres. Cum trebuie sa abordam cerintele zilnice ale slujirii, familiei, finantelor si relatiilor? Exista atat de multe lucruri care ne distrag atentia incat ne este greu sa gasim timp „sa stam la picioarele Mantuitorului si sa ne bucuram de partasia Lui“ (Luca 10:39).


In ce ma priveste, am descoperit ca a petrece timp cu Dumnezeu in rugaciune si inchinare este una dintre cele mai eficiente cai de a-mi innoi vitalitatea spirituala. Deseori cand auzim cuvantul inchinare ne gandim la o activitate pe care o facem ca biserica intr-un serviciu public. Cu toate acestea, eu cred ca Dumnezeu ii cheama pe pastori si pe lucratorii crestini sa-si dezvolte un mod de viata personal de adorare si lauda pentru Domnul Isus Hristos. Ganditi-va numai la beneficiile unei vieti de inchinare.


Inchinarea purifica inima. Este dificil sa participam la o inchinare biblica adevarata daca in viata noastra exista vreun pacat nemarturisit sau avem un duh razvratit. In timp ce ne inchinam Regelui regilor, Duhul Sfant ne aduce aminte de pacatul nostru pentru ca sa-l marturisim si sa ne pocaim de el.
Inchinarea amplifica puterea si prezenta Dumnezeului celui Atotputernic. Deseori in lucrare, sarcinile si ingrijorarile pe care le purtam ne ocupa gandurile si timpul. Cand incepem fiecare zi cu un timp de inchinare, devenim mai constienti de puterea Sa extraordinara de a interveni. Pentru Domnul nimic nu este prea dificil si
El nu ne va parasi niciodata.

Inchinarea ne ofera perspectiva lui Dumnezeu asupra oricarei probleme. Dumnezeu are controlul ultim asupra oricarei situatii. El ne va calauzi si ne va da intelepciune cand Ii cerem ajutorul. El este Pastorul cel Bun. Deseori cand ne inchinam in duh si in adevar El ne arata raspunsul la o nevoie specifica.
Inchinarea permite ca pacea lui Dumnezeu sa ne inunde inimile. Siguranta ca „toate lucrurile sa lucreze spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu“ chiar daca s-ar putea sa nu intelegem in totalitate procesul prin care trecem da pace inimii noastre. Este posibil ca acesta sa fie cel mai mare beneficiu al inchinarii pentru conducatorul crestin.

De asemenea, adevarata inchinare inseamna sa multumim lui Dumnezeu pentru cine este El. Cu cat ne inchinam mai mult lui Hristos cu atat Il
vom iubi mai mult si vom cauta mai mult voia Sa. Ce iti spune Dumnezeu in timp ce citesti aceste randuri? Cat timp a trecut de cand nu ai petrecut timp singur cu Domnul inchinandu-te si cantandu-I laude. Exista victorie in lauda! Cred ca acest
numar important al Resurselor spirituale avand ca tema inchinarea va fi o mare binecuvantare pentru tine si lucrarea ta.

Bill L. Williams
Responsabil LIFE Publishers
in Europa de Est
 
 

CUPRINS

Muzica penticostala si pastorul - Charles T. Grabtree
In timp ce ne pregatim pentru secerisul zilelor de pe urma, ne va fi de mare folos sa runcam o privire asupra dinamicii si rolului muzicii in biserica penticostala.

Cantand Domnului - James K. Bridges
Exista cateva principii biblice pentru cantare si muzica, care trebuie respectate pentru a ne asigura ca inchinarea ajuta biserica sa-si implineasca scopul pentru care exista.

Inchinarea pe care nu o vede nimeni - Paul Ferrin
Corurile de copii sunt un mijloc excelent prin care copiii pot fi invatati nu doar muzica, ci si modul in care sa-L iubeasca pe Dumnezeu si sa I se inchine.

Jonathan Edwards si Marea Trezire - William P. Farley
O prezentare concisa a vietii si lucrarii celui despre care Martyn Lloyd-Jones a spus: „Prezenta Duhului Sfant este mai proeminenta in scrierile lui Edwards decat la oricare alt puritan“.

Darurile spirituale in biserica de astazi (Partea a 3-a) - Douglas A. Oss

Ajutorarea oamenilor in biserica (Partea a 2-a)

Carti recomandate

Fiii ratacitori si cei ce ii iubesc Ruth Bell Graham

 

Un cuplu dupa inima lui Dumnezeu Elizabeth George, Jim George

 

Uneori castigi alteori inveti: Cum sa transformi un esec intr-un castig John C. Maxwell

 

Pantec fara prunc, suflet incercat Marlo Schalesky

 

Biblia de studiu pentru copii - Coperta cartonata Life Publishers

 

Un tanar dupa inima lui Dumnezeu Jim George

 

Puterea rugaciunii de a schimba casnicia ta Stormie Omartian

 

Cum sa slabesti sanatos Gary Smalley

 

Faptele apostolilor Stanley Horton

 

O fata dupa inima lui Dumnezeu Elizabeth George

 

Biblia de studiu pentru o viata deplina, Editie lux-Coperta piele neagra, auriu, index de cautare, fermoar Life

 

Cu capul in nori Karen Witemeyer