RS26: Provocãri contemporane ale conducerii 2010
Descriere
CUPRINS
1. Auto-conducerea: Conducând din interior, de Eric D. Rust2. Principii si aplicatii biblice pentru o mãrturie personalã eficientã, de Randy Hurst
3. Esuând, dar mergând înainte, de Mark Baterson
4. Transformarea deciziilor în membri si transformarea membrilor în ucenici, de Jim Hall
5. Pretuind începutul vietii: Bioticã si consiliere premaritalã, de Christina M.H. Powell
6. Comunicând botezul cu Duhul Sfânt prin metode noi si inedite, de Gary Grogan
7. Au încetat minunile? Era apostolilor din perspective
biblice, extra biblice, teologice si logice, de W. E. Nunnally
Dacã ar fi sã spui cuvântul ”conducere” în jurul unei mese de lideri înzestrati cu daruri spirituale, ai sanse foarte mari sã vezi cum întrega conversatie se va axa asupra sarcinilor pe care liderii le împlinesc în slujba lor de conducere. Liderii bisericesti îsi petrec majoritatea timpului dintr-o sãptãmânã, conducând. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor noastre de a deveni lideri mai buni, trecem adesea cu vederea cea mai mare provocare în slujba de conducere, pe care o vom întâlni vreodatã: noi însine!1 Tindem sã neglijãm sã ne conducem pe noi însine, deoarece acest lucru este mai greu de realizat decât a conduce pe altii.
Parcã nu trece o sãptãmânã fãrã sã auzim cã un alt lider a fost înlãturat de la conducere. Îl condamnãm pentru esecurile lui, cum ar fi compromisul sexual, dorinta de putere sau conducerea defectuoasã. Totusi, aceste esecuri sunt doar simptomele vizibile al unui esec personal mult mai profund. Dacã privim mai atent la aceastã problemã, descoperim, de obicei, cã liderul si-a neglijat viata personalã.
În cartea lui, From the inside out (Din interior cãtre exterior, n.t), Samuel Rima afirmã: „Modul în care un lider îsi gestioneazã viata personalã are de fapt un impact profund asupra capacitãtii lui de a exercita conducerea publicã eficientã. Existã o corelatie directã între auto-conducere si conducerea publicã.” 3
Scriitorul din Noul Testament, Pavel, a înteles deasemenea acest concept. „Ci mã port aspru cu trupul meu, si-l tin în stãpânire, ca nu cumva, dupã ce am propovãduit altora, eu însumi sã fiu lepãdat”4 (1 Corinteni 9:27). Pavel a înteles cã dacã vrea sã fie asa cum Dumnezeu l-a chemat sã fie, el trebuia sã îsi mentinã consecvent viata în ordine.