logo
Arhiva Reviste
Parteneri
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul ResurseSpirituale.ro pentru a afla cele mai recente aparitii.

E-mail:
 

RS22: Biserica sanatoasa 2009


Nr.descarcari: 2164

Descriere

Slujitorii intre a li se aduce jertfe si a fi jertfiti
Cartea Faptele Apostolilor capitolul 14 începând cu versetul 8 ne prezintã echipa de slujitori, Pavel ºi Barnaba, în douã ipostaze absolut contradictorii.
Dupã ce Dumnezeu îi foloseºte în mod deosebit în vindecarea ologului din Listra, mulþimea entuziasmatã în aclamale dã nume de zei ºi cu mare greutate este opritã sã nu le aducã jertfe (v. 18).
În versetul imediat urmãtor aflãm cã în urma unor informaþii pe care le aduc niºte iudei din Antiohia ºi Iconia, exact în acelaºi loc, aceiaºi oameni, la foarte scurt timp dupã prima experienþã, îi împroaºcã cu pietre ºi Pavel este târât afarã din cetate aproape mort.
Chiar dacã aceastã publicaþie se adreseazã în primul rând slujitorilor, cred cã este important sã ºtim care sunt aºteptãrile Domnului vizavi de bisericã în ceea ce priveºte slujitorii ei, pentru cã adesea în viaþa de slujire ni se întâmplã sã fim într-una din cele douã posturi extreme în care s-au gãsit Barnaba ºi Pavel; acum sã fim pe culmi, aclamaþi ºi foarte curând dupã aceea împroºcaþi cu pietre. Cred cã este de datoria noastrã sã învãþãm bisericile cum sã se relaþioneze la slujitorii lor. Iatã câteva din lucrurile pe care biserica trebuie sã le facã:

1 Sã se roage pentru slujitorii ei. Este interesant felul în care marele predicator Pavel conºtientizeazã nevoia de a fi ajutat în rugãciune ºi le scria celor din Efes: „Faceþi în toatã vremea, prin Duhul, tot felul de rugãciuni ºi cereri. Vegheaþi la aceasta, cu toatã stãruinþa, ºi rugãciune pentru toþi sfinþii, ºi pentru mine, ca, ori de câte ori îmi deschid gura, sã mi se dea cuvânt, ca sã fac cunoscut cu îndrãznealã, cum trebuie sã vorbesc” (Efeseni 6-18, 19).

2 Biserica este chematã sã-ºi respecte ºi sã-ºi asculte slujitorii. În 1 Timotei 5:17, Cuvântul lui Dumnezeu spune: „Presbiterii care cârmuiesc bine, sã fie învredniciþi de îndoitã cinste, mai ales cei ce se ostenesc cu propovãduirea ºi cu învãþãtura, pe care o dau altora”.

3 Nu în ultimul rând, Sfânta Scripturã ne învaþã cã este de datoria bisericii sã-i susþinã ºi material pe cei care ostenesc în lucrare. Apostolul Pavel scrie în Galateni 6:6: „Cine primeºte învãþãtura în Cuvânt, sã facã parte din toate bunurile lui ºi celui ce-i învaþã”.

Ne rugãm ca ºi acest numãr al revistei „Resurse spirituale” sã fie deopotrivã o binecuvântare pentru slujitori ºi bisericile pe care le slujesc.

Pastor Ioan Bogdan

Cuprins
Biserica sãnãtoasã: Un angajament pentru a avea relaþii caracterizate de dragoste ºi purtare de grija, de Pablo Polishuk

Minimalizarea nepotrivirii prin construirea de comunitati sanatoase de credinciosi, de Gary R. Allen
Ajutand pe cei care se lupta cu dependenta, de Larry E. Hazelbaker
Caractere: folosind darurile lui Dumnezeu, de Clayde W. Harvey
Cum sa te indragostesti de biserica ta?, de Neil B. Wiseman
D. L. Moody si evanghelizarea in masa a secolui al 19-lea, de William Farley
Sfarsit glorios, de George O. Wood

Carti recomandate

Fiii ratacitori si cei ce ii iubesc Ruth Bell Graham

 

Un cuplu dupa inima lui Dumnezeu Elizabeth George, Jim George

 

Uneori castigi alteori inveti: Cum sa transformi un esec intr-un castig John C. Maxwell

 

Pantec fara prunc, suflet incercat Marlo Schalesky

 

Biblia de studiu pentru copii - Coperta cartonata Life Publishers

 

Un tanar dupa inima lui Dumnezeu Jim George

 

Puterea rugaciunii de a schimba casnicia ta Stormie Omartian

 

Cum sa slabesti sanatos Gary Smalley

 

Faptele apostolilor Stanley Horton

 

O fata dupa inima lui Dumnezeu Elizabeth George

 

Biblia de studiu pentru o viata deplina, Editie lux-Coperta piele neagra, auriu, index de cautare, fermoar Life

 

Cu capul in nori Karen Witemeyer